زمان انجام
10 دقیقه
سوالات
27 سوال
رده سنی
بزرگسالان _ نوجوانان
تعداد انجام
824,648
تست سلامت روان
تست سلامت روان
تست سلامت روان (GHQ)
تست سلامت روان به منظور بررسی جنبههای مختلف سلامتی فرد انجام میشود. یکی از شناختهشدهترین ابزارهای سنجش سلامت روان، تست GHQ است که بهطور گستردهای مورد استفاده قرار میگیرد. این آزمون علاوه بر ارزیابی ویژگیهای روانی، به نشانههای جسمانی نیز توجه دارد.
بدون تردید، برخورداری از سلامت روانی و جسمانی به شما کمک میکند تا بهتر با استرسها و فشارهای روزمره مقابله کرده و موفقیتهای بیشتری در زندگی تحصیلی و حرفهای خود کسب کنید.
کاربردهای تست سلامت روان GHQ
تست GHQ که در بسیاری از تحقیقات علمی مورد استفاده قرار گرفته و از اعتبار جهانی برخوردار است، میتواند در زمینههای مختلف زیر مفید باشد:
- خودشناسی و تقویت تواناییهای روانی
- غربالگری اولیه در مراکز روانپزشکی
- استفاده در پژوهشهای علمی
- غربالگری در مراکز پزشکی
- مشاوره شغلی و تحصیلی
ابعاد چهارگانه سلامت روان
آزمون سلامت روان GHQ
تست سلامت عمومی یا تست GHQ ابزاری برای شناسایی افرادی است که ممکن است به اختلالات روانپزشکی مبتلا یا در معرض خطر آن باشند.
البته، این تست بیشتر برای شناسایی اختلالات خفیف روانپزشکی در جمعیت عمومی یا محیطهای غیرتخصصی مانند کلینیکهای مراقبتهای اولیه یا بیماران سرپایی استفاده میشود. تست GHQ برای تمامی افراد از دوران نوجوانی به بعد مناسب است. این آزمون وضعیت فعلی پاسخدهنده را ارزیابی میکند و بیشتر به اختلالات کوتاهمدت روانپزشکی حساس است، نه ویژگیهای طولانیمدت.
اگر دستیابی به آرامش و رضایت از زندگی از اهداف شماست، باید به تمامی ابعاد سلامتی خود توجه داشته باشید.
ویژگیهای تست GHQ
تست سلامت روان GHQ در سال ۱۹۷۲ توسط گلدبرگ و هیلر طراحی شد و هدف آن ارزیابی میزان سلامت عمومی افراد است.
این آزمون شامل ۲۸ سوال است که از تحلیل عاملی فرم بلندتر آزمون (با ۶۰ سوال) استخراج شده است. نسخههای مختلف این تست شامل فرمهای ۱۲، ۲۰، ۲۸، ۳۰ و ۴۳ سوالی است که همگی از فرم اصلی آن مشتق شدهاند. این آزمون جنبههای مختلف سلامت عمومی را از جمله موارد زیر ارزیابی میکند:
- افسردگی شدید
- نشانههای جسمانی
- اضطراب و اختلالات خواب
- نقص در عملکرد اجتماعی
پس از انجام این تست در سایت رابینیا، شما میتوانید اطلاعات کاملی درباره این چهار جنبه به دست آورید. همچنین، تیم روانشناسی رابینیا با ارائه راهکارهای مناسب در جهت رفع نیازهای شما تلاش خواهد کرد.
طبق تحقیقات سازمان بهداشت جهانی (WHO)، افراد دارای سلامت روانی از نظر احساسی در وضعیت مطلوبی قرار دارند، خود و دیگران را دوست دارند و در نقشهای مختلف خود بهصورت موثر و قوی ظاهر میشوند.
سلامت روان چیست؟
سلامت روان بخش مهمی از سلامت کلی انسان است که بر آرامش، آسایش و امنیت روانی-اجتماعی فرد تأکید دارد. سلامت روان شامل سه جنبه مهم است: تفکر، احساس و رفتار.
بنابراین، وقتی میگوییم فردی سلامت روانی دارد، یعنی در فرآیندهای فکری، احساسات و رفتارهای خود در وضعیت مناسبی قرار دارد. سلامت در این سه جنبه باعث بهبود عملکرد فرد در ارتباطات و زندگی اجتماعی او میشود. وقتی افکار، احساسات و رفتارهای ما تحت کنترل باشند، میتوانیم بهطور مطلوبی با محیط اطراف خود تعامل کنیم.
چرا انجام تست سلامت روان اهمیت دارد؟
استفاده از تستهای سلامت روان از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است. در واقع، بسیاری از مشکلات جسمانی و اجتماعی میتوانند ریشه در سلامت روان داشته باشند. برخورداری از سلامت روان باعث میشود که:
- از نظر جسمی فعال و پرانرژی باشید.
- روابطی سالم و سازنده برقرار کنید.
- تعاملات مؤثر و مفیدی در جامعه داشته باشید.
- احساس ارزشمندی و رضایت از خود داشته باشید.
- بهتر بتوانید با استرسها و چالشهای زندگی روبرو شوید.
- قدرت درونی خود را برای رشد و بهبود فردی کشف کنید.
با توجه به این موارد، انجام تست سلامت روان ضروری است زیرا:
- عملکرد شغلی و تحصیلی ما به شدت تحت تأثیر سلامت روان قرار دارد و بدون آن موفقیت دشوار خواهد بود.
- بسیاری از بیماریهای جسمی مانند مشکلات قلبی ناشی از بیتوجهی به سلامت روان است.
- مشکلات ارتباطی، از جمله اختلافات با همسر، دوستان و خانواده، اغلب به دلیلنادیده گرفتن سلامت روان به وجود میآیند.
اعتبار و روایی مطالعات بینالمللی
گلدبرگ و ویلیامز (1988) اعتبار آزمون را از طریق روش تنصیف 0.95 گزارش کردهاند. چان (1985) نیز اعتبار این آزمون را با استفاده از آلفای کرونباخ 0.93 اعلام نمود. در پژوهش کی یس (1984)، ضریب آلفای این پرسشنامه معادل 0.93 بود.
همچنین، در مطالعهای در هنگکنگ توسط شک (1987)، ضریب آلفای آزمون 0.88 گزارش شد. رابینسون و پرایس (1982) اعتبار آزمون را با روش بازآزمایی به فاصله 8 ماه 0.90 اعلام کردند. در پژوهش چن و چن (1983)، روایی همزمان این پرسشنامه با پرسشنامه چندوجهی شخصیتی مینهسوتا بررسی شد که ضریب همبستگی 0.54 به دست آمد.
علاوه بر این، کالمن، ویلسون و کالمن (1983) پرسشنامه سلامت عمومی را با مقیاس ناامیدی بک مقایسه کردند و روایی همزمان 0.69 را گزارش نمودند.
اعتبار و روایی مطالعات داخلی ایران
نجفی و همکاران، اعتبار نسخه فارسی این پرسشنامه را با روش آزمون-بازآزمون 89٪ به دست آوردند. حساسیت، ویژگی و خطای کلی طبقهبندی این پرسشنامه در نقطه برش 22 به ترتیب 88٪، 74٪ و 20٪ بود.
تقوی اعتبار این آزمون را با استفاده از سه روش بازآزمایی، تنصیفی و آلفای کرونباخ بررسی کرد. نتایج نشان داد که ضرایب اعتبار به ترتیب 70٪، 93٪ و 90٪ بوده است. همچنین همبستگی بین خردهآزمونها و نمره کل از 72٪ تا 87٪ متغیر بود.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.